TMA – Turnaround Management

 

 

 

 

 

 

Puheenjohtajan kynästä

 

Yhdistyksemme vuosikokous on pidetty, ja hallitus on ehtinyt kokoontua ja valita uudet toimihenkilöt tälle toimintavuodelle. Puheenjohtajan nuija lankesi "arvonnassa" allekirjoittaneelle, ja varalle valittiin Christian Jakovlew. Edellinen puheenjohtaja Jukka-Pekka Joensuu siirtyi hierarkiassa ylöspäin ja peri viime syksyn kansainvälisessä vuosikokouksessa Christianilta vapautuneen kansainvälisen johtajan paikan. Tässä yhteydessä Jukka-Pekka jätti yhdistyksen hallituksen.

Parhaimmat onnittelut J-P:lle ja menestystä uudessa tehtävässä sekä lämpimät kiitokset yhdistyn hyväksi tehdystä työstä.

Suomen painoarvo kansainvälisillä foorumeilla on viime vuosina ollut merkittävä. Meillä on jo toinen henkilö hoitamassa kansainvälisen johtajan tehtävää. Meitä suomalaisia siis arvostetaan paitsi Chicagon päämajassa myös eri maiden yhdistyksissä. Hyvä niin!

 

Terve Yritys-kampanja käynnistyy

Suomen TMA:n ensisijaisena tehtävänä on kuitenkin huolehtia, että kotimaassa toimivat yhdistyksen jäsenet kokevat saavansa lisäarvoa yhdistykseen kuulumisesta. Tämän vuoksi panostamme erityisesti yhdistyksen toiminnan tunnetuksi tekemiseen niissä piireissä, joissa se on tärkeää. Tällaisia ovat esimerkiksi yrittäjät, pankkien terveyttämistoimintoihin perehtyneet asiakasvastaavat, tilitoimistot, tilintarkastajat, asianajajat ja julkishallinnon edustajat kuten verottaja.

Tulemme käynnistämään Terve Yritys-nimeä kantavan hankkeen, jonka tarkoituksena on turnaround-toiminnan tunnetuksi tekeminen. Hanke on valtakunnallinen kampanja, joka koostuu toisiaan täydentävistä toimenpiteistä. Niitä ovat muun muassa alueelliset työseminaarit, yhteistyökumppaneille tuotetut artikkelisarjat, vuoden parhaan terveyttämistyön valinta ja medianäkyvyyden parantaminen. Tapahtumat käynnistyvät syksyllä Turusta ja niitä tullaan järjestämään tämän ja ensi vuoden aikana useita eri puolilla Suomea.

Näistä tullaan tiedottamaan muun muassa yhdistyksen sivuilla, joten kannattaa käydä katsomassa, milloin tällainen tapahtuma on lähellä. Toivomme jäsenten osallistuvan innokkaasti näihin tilaisuuksiin. Kaikkien alueella toimivien jäsenten nimet tullaan julkaisemaan näissä tilaisuuksissa, joten jokainen saa myös nimensä palveluita käyttävien ihmisten tietoisuuteen.

 

Pitkä kurssi alkaa syksyllä

Yhdistys tulee myös jatkamaan jo monia vuosia pyörineen koulutuksen. Uusi pitkä kurssi alkaa taas syksyllä "rehtorimme" Kari Nurmen johdolla. Pitkä kurssi uudistettiin täysin viime syksynä ja ensimmäiseltä kurssilta saadut palautteet olivat erinomaisia. Siitä kiitos Karille.

Rohkenen esittää kaikille jäsenille toivomuksen, että jokainen miettisi aktiivisesti yhdistyksen toiminnan kehittämistä ja antaisi kehittämisajatuksia yhdistyksen hallitukselle.Yhdistys on jäseniä varten. Sen kehittäminen onnistuu parhaiten, kun mahdollisimman moni osallistuu toimintaan aktiivisesti.

 

Mukaan kansainvälisiin tilaisuuksiin

Tätä kirjoitettaessa Euroopan kokous Münchenissa lähestyy. Suomesta osallistuu tällä kertaa suhteellisen pieni joukko jäseniä. Toivoisin, että nämä mielenkiintoiset tilaisuudet kiinnostaisivat useampia jäseniä. Usko että tilaisuuksien ohjelman lisäksi myös siellä luodut kontaktit ovat eduksi jokaiselle turnaround-toiminnassa mukana olevalle.

Yhdistys pyrkii jatkossakin osallistumaan kustannuksiin taloutensa suomin resurssein siten, että yhdistys korvaisi osan jäsenten kuluista. Maailman kokous pidetään tällä kertaa Kanadassa Torontossa syksyllä.

Kesä on jo ovella ja meille kaikille tarjoutuu toivottavasti tilaisuus vetää hiukan henkeä pitkän talven rasitusten jälkeen. Kannattaa varmasti levätä ja huoltaa itseään ja näin varautua uuteen syksyyn ja talveen. Uskon että turnaround-ammattilaisille riittää kysyntää vielä pitkään. Sen verran huonolta talouden ennusteet vaikuttavat.

 

Parhainta kesää toivottaen

 

Reijo Järvinen

Puheenjohtaja